Tillbaka
6.8.24   (Redigerad 22.8.24)   |   Nyheter

Vi har ett nytt bidrag för professionella organisationer

Bild: Fabian Björk

Från hösten 2024 erbjuder vi en ny bidragsform för organisationer som är yrkesverksamma på svenska i Finland och främjar det svenska i Finland.

Det nya bidraget är för organisationer med yrkesmässig verksamhet – det innebär bland annat att organisationen ska ha minst en person med tillsvidareanställning på minst 50 procent. Lokala föreningar och organisationer som huvudsakligen driver sin verksamhet på frivillig basis kan inte söka det här bidraget. De kan som tidigare söka bidrag i november.

De nya bidragen är både för allmän verksamhet och för högst två specialprojekt. De organisationer som söker bidrag enbart för specialprojekt ska lämna in en ansökan i november.

Det är möjligt att söka bidraget för ett, två eller tre år.

Ansökningstiden är 1-15 oktober och alla får besked redan i december. Bidragen kan lyftas från och med början av januari.

Om din organisation väljer att söka det nya bidraget ersätter det novemberansökan till Kulturfonden. Din organisation kan alltså inte söka bidrag i både oktober och november.

Läs noggrannare kriterier och anvisningar för ansökan här.

Har du frågor?

I september ordnar vi digitala ansökningskliniker med våra ombudsmän. Här kan du läsa mer och boka tid. Du kan också kontakta oss om du vill fråga om den nya bidragsformen – våra kontaktuppgifter finns här.

Vi har ett nytt bidrag för professionella organisationer