Vad gäller för arbetsprov?
Arbetsprov är obligatoriska för alla som söker projektbidrag för eget arbete, både arbetsstipendium och projektbidrag. Läs det här innan du lämnar in dina arbetsprov.
Arbetsprov behövs för att våra sakkunniga ska kunna bedöma din ansökan. Om du inte bifogar arbetsprov till din ansökan, får du sannolikt avslag.
Aktuellt och tydligt
Dina arbetsprov ska vara aktuella och tydligt utmärkta. Använd inte arbetsprov från din utbildning om du tog examen för fler år sedan. Förlita dig inte bara på dina välkända äldre verk.
Endast digitalt
Lämna in alla arbetsprov elektroniskt. Vi tar inte emot fysiska arbetsprov.
Kontrollera att alla länkar fungerar. Länka inte direkt till material på molntjänster som Google Drive eller Dropbox utan ladda upp filerna i din ansökan eller på din webbplats.
Spara helst som PDF
Spara helst visuellt material och textprov i PDF-format. Då säkerställer du att materialet är tillgängligt och att typsnitt återges korrekt på olika enheter.
Sammanställ helst textprov och bilder i ett PDF-dokument istället för att ladda upp flera olika.
Visuell konst
Bifoga en digital portfolio i PDF-format där namn, teknik, och årtal anges för verken. Du kan också länka till en webbplats med samma information, men kontrollera då att materialet är lättåtkomligt på webbplatsen. Vänligen observera att enbart hänvisning till konton på sociala medier inte räcker som arbetsprov.
Litterär verksamhet
Bifoga både texter ur tidigare verk och textprov från de projekt du vill arbeta med under stipendieperioden. Texterna behöver inte vara i sin slutliga form. Spara alla filer i ett och samma dokument, helst i PDF-format. Hänvisning till konton på sociala medier räcker inte som arbetsprov.
Musik, film och scen- och mediekonst
Audiovisuellt material kan du antingen ladda upp i ansökan eller länka. Det går bra att hänvisa till lösenordskyddat material på Vimeo eller Youtube, men kom ihåg att uppge lösenordet i ansökan. Hänvisning till konton på sociala medier räcker inte som arbetsprov.
Arbetsprov inom kultur och utbildning
Vi behöver se någon form av arbetsprov eller referensmaterial också om du ansöker om projektbidrag inom kultur eller utbildning. Vilken typ av material det ska vara beror helt på vad din ansökan gäller. Det viktiga är att de bifogade eller länkade arbetsproverna stärker din ansökan och visar att du har tidigare erfarenheter av motsvarande projekt, eller på något annat sätt kan styrka att du har de kunskaper som krävs. Om ansökan t.ex. gäller ett historikprojekt kan ett textprov eller en disposition över texten vara lämpligt. För evenemang, produktioner och liknande kan du/ni bifoga planerat program eller motsvarande material. Arbetsproven eller referensmaterialet kan också vara från tidigare projekt.