Tillbaka
11.9.24   |   Evenemang

Rohkeasti pokkakielellä – Våga tala flera språk

Prata modigt andra språk än ditt modersmål. Det är temat när det svenska dialogpausnätverket ordnar ett samtal under Bra sagt-festivalen i Lahtis den 27 september. Välkommen med i dialogen!

Tid: Fredagen den 27 september kl. 15.15 – 16.45
Plats: Sibeliushuset, Lahtis
Målgrupp: Alla som vill diskutera modersmål, främmande språk och kommunikation
Anmälningar: Senast 20.9 via https://anmalan.kulturfonden.fi
Arrangör: Det svenska dialogpausnätverket

Begreppet pokkaruotsi började figurera våren 2023, som en följd av att Roosa Meriläinen uppmanade folk att våga tala svenska trots att man upplever att man inte behärskar språket fullständigt. Bestäm dig för att våga tala utan rädsla för att göra bort dig eller oro för skam, var hennes budskap. Begreppet kan gälla vilka språk som helst – att kommunicera på ett annat språk än sitt modersmål börjar ofta med försiktiga men modiga steg.

Välkommen till vår dialogpaus

För att uppmärksamma betydelsen av att våga tala andra språk än sitt modersmål bjuder det svenska dialogpausnätverket in dig till en dialog om ämnet.

Vi vill höra dina tankar och erfarenheter om ämnet! Vad betyder språkkunskaper och kommunikation på flera språk för dig? Vilka faktorer bidrar till ökat mod och intresse för att våga tala främmande språk?

Kom som du är, allt du behöver är ett öppet sinne och nyfikenhet.

Om dialogpausdiskussionen

Diskussionen leds av en utbildad dialogpausfacilitator och stöds av Spelreglerna för en konstruktiv diskussion. I en dialogpausdiskussion pratar vi om våra egna erfarenheter; du behöver inte vara expert på ämnet. Istället för att söka konsensus eller argumentera delar vi med oss av erfarenheter och tänker tillsammans. Vi behöver inte fatta beslut eller lösa problem, men vi strävar efter att öka vår förståelse för oss själva, andra och temat för diskussionen.

Dialogen är en del av diskussionsfestivalen Bra sagt som arrangeras av Yle, Dialogpausstiftelsen och Lahtis stad. Under dagen kan du också njuta av festivalens övriga intressanta program.

Anmäl dig

Anmäl dig så snart som möjligt, senast den 20 september via https://anmalan.kulturfonden.fi.

I samtalet finns plats för tolv deltagare. Före festivalen skickar vi ytterligare information till dem som har anmält sig.

Du kan också enbart följa med dialogpaussamtalet som åhörare och behöver då inte anmäla dig.

Om Dialogpausstiftelsen

  • Dialogpausstiftelsen är en icke-vinstdrivande, oberoende organisation med uppgift att stödja den finska diskussionskulturen, inkludering, förtroende och demokrati.
  • Stiftelsen grundades av Jenny och Antti Wihuris stiftelse, Sitra, Finska kulturfonden och Svenska kulturfonden.
  • Läs mera på www.dialogpaus.fi.

Om Bra sagt

  • Diskussionsfestivalen Bra sagt ordnas av Yle, Dialogpausstiftelsen och Lahtis stad.
  • Evenemanget är en del av det femåriga Bra Sagt-projektet som koordineras av Yle och Dialogpausstiftelsen. I projektet deltar mer än 150 partner. Syftet är att förbättra diskussionskulturen och inspirera människor att respektera varandra och uppskatta olika åsikter.
  • Festivalen är gratis och öppen för alla.
  • Läs mera om Bra sagt-projektet och festivalen.
Rohkeasti pokkakielellä – Våga tala flera språk