Är du vår nya systemutvecklare?
Vi satsar på Svenska kulturfondens ansökningssystem Rimbert® och söker nu en medarbetare till IT- och kundtjänstteamet vid vårt kansli i Helsingfors.
Vi anställer en systemutvecklare (PHP)
Svenska kulturfonden är en finlandssvensk stiftelse vars uppgift är att stödja svenskspråkig kultur och utbildning, det svenska språket och finlandssvensk verksamhet i Finland.
Kärnan i vår verksamhet är det webbaserade ansökningssystemet Rimbert®. I Svenska kulturfondens system hanterar vi mellan 7 000-8 000 ansökningar varje år.
Vi satsar på utvecklingen av vårt viktiga ansökningssystem och söker därför en erfaren PHP-systemutvecklare. Vårt team är litet men effektivt och vi arbetar både på distans och på vårt kontor i Helsingfors.
Arbetsbeskrivning
Din uppgift är att tillsammans med vår systemutvecklare ansvara för vidareutvecklingen och underhållet av Rimbert®-systemet. Det innebär både att utforma nya funktioner och att implementera dem. Till dina uppgifter hör även att bygga integrationer med andra system och register.
Att systemet håller hög kvalitet är mycket viktigt för oss och vi använder PHP och Laravel för att utveckla det. Funktionell kod av hög kvalitet säkerställer att systemet fungerar snabbt och säkert. Rimbert®-systemet används av andra stiftelser och organisationer både i Finland och andra nordiska länder.
Uppgiften kräver att:
- Du har gedigen erfarenhet av PHP-kodning
- Du kontrollerar många olika funktioner i Laravels applikationsramverk och är även redo att lära dig nya
- Du har erfarenhet av relationsdatabaser, särskilt MySQL som vi använder
- Du älskar att koda, eftersom det är vad vi verkligen gör
- Du ser problemlösning som en positiv utmaning som ger dig energi
- Du sällan behöver sitta i kundmöten, men samarbete kolleger emellan är viktigt för oss
- Du förstår och vill utveckla din svenska, eftersom det är vårt huvudsakliga arbetsspråk
Varför jobba hos oss?
Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta i ett litet, socialt och ambitiöst IT-team med en härlig atmosfär där du kan utvecklas till en riktig PHP-guru.
Vårt arbete är viktigt eftersom vårt systems funktionalitet har en genuin inverkan på vår verksamhet och dess funktionalitet har en bred inverkan på det finlandssvenska konst-, kultur- och utbildningsfältet.
Vårt kontor är hemtrevligt med plats för var och en. Vi jobbar även på distans. Vi satsar på ergonomi och välbefinnande i arbetet. Vi befinner oss i Helsingfors centrum med utmärkta trafikförbindelser, oavsett om du reser med spårvagn, buss eller tåg. Vi erbjuder också omfattande anställningsförmåner så som telefonförmåner, Edenred sport-, kultur- och lunchförmåner, nätverksanslutning i hemmet, omfattande företagshälsovård på Terveystalo, rese- och olycksfallsförsäkringar även på fritiden. Och det är inte allt – vi berättar gärna mer om våra olika förmåner.
Blev du intresserad? Nu är ansökan öppen! Skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 6 mars 2024. Vi går fortlöpande igenom ansökningarna och tjänsten kommer att tillsättas så snart vi hittat rätt person.
Läs mer och skicka in din ansökan här.
För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Pia Klemi, Rekryteringskonsult på Wise IT, 040 772 3440, pia.klemi@wiseit.fi.
Vill du veta mer om Rimbert?
Kulturfonden får cirka 8 000 ansökningar per år, varav drygt 3 300 ansökningar lämnades in i november. Alla ansökningar lämnas in elektroniskt. Datachef Peter Hällström har som mål att få så lite telefonsamtal som möjligt. Då fungerar tekniken som den ska.
– Rimbert är Kulturfondens hjärna, hjärta och minne.
Datachef Peter Hällström blir något poetisk när han beskriver Rimbert, Svenska kulturfondens webbsystem för ansökningar och utdelning. Och inte så konstigt, Rimbert är kanske lite av Peters bebis.
Peter har jobbat på Kulturfonden i 20 år. Han har sett kansliet träda in i den digitala eran, från ofantliga mängder pappersansökningar. Och han har varit med och kodat Rimbert från första början.
I dag sker det mesta via Rimbert: sortering, behandling och beslut om ansökningar och mycket mer… Och så har Rimbert i realtid koll på utbetalningar, vem som sökt, vem som fått avslag och vem som borde skicka in en redovisning.
Sedan starten har över 760 miljoner euro passerat via Rimbert. Inom Rimbert finns 40 olika ansökningsblanketter. En bra ansökningsblankett underlättar jobbet både för den som söker och för den som tar emot ansökan.
– ”Enkelt” är vårt ledord. Systemet ska vara lätt att använda och hålla hög kvalitet, säger Peter.
I november, särskilt under månadens sista dagar går Rimbert på högvarv. I november 2023 lämnades 3 310 ansökningar in. Av dem kom nästan 90 procent under den sista veckan och 81 av dem de sista tio minuterna, mellan klockan 23 och 24.
– Det visar att våra sökande har en stor tilltro till systemet och, peppar, peppar, Rimbert har aldrig kraschat.
Att det är samma personer som sköter kundtjänst och it-stöd som byggt upp systemet är enligt Peter guld värt.
– Det är A och O. Jag kan på en kaffepaus höra någon av våra ombudsmän säga att något är störande. Så går jag till vår fantastiska kodare Patrik Rusk som fixar det på nolltid.
Och små justeringar behövs hela tiden. I fjol gjordes kring 120 ändringar i Rimbert.
– Det är ”ingenjörslättja”. Ju bättre vi jobbar, desto färre samtal får vi och då kan vi lägga tid på andra saker. Rimbert gör sällan fel.
Rimbert
- Föddes: 2001 i Helsingfors. Rimbert 3.0 lanserades 2017.
- Vad: Kulturfondens elektroniska ansökningsprogram och mycket mer.
- Betydelse: ”Kulturfondens hjärna, hjärta och minne.”
- Populärt: Används sedan 2009 också av andra fonder och stiftelser i Finland.
- Och namnet då? Rimbert var ärkebiskop i Hamburg-Bremen 865 till 888. Att systemet heter Rimbert hänger ihop med föregångaren Ansgar, ett namn som egentligen bara var en förkortning av ”Ansökningar”. Ansgar var biskop i Hamburg-Bremen på 800-talet och efterträddes av Rimbert.
Texten om Rimbert är skriven av Lina Laurent år 2019 och siffrorna är uppdaterade år 2024.